سئو و بهینه سازی وبسایت

ساخت وبلاگ

عبارت پی وی سی و وینیل بطور رایج نه تنها با مرجع پلیمر بلکه برای همه موادی که پلی وینیل کلراید (PVC) یک سازنده آنست استفاده می‌شود. پلی وینیل کلراید، پلاستیکی با موارد استفاده نامحدود است. بطور عمومی بیشتر از ۵۰% از لوله و اتصالات پی وی سی ساخت بشر در ساختمان سازی استفاده می‌شود زیرا قیمت لوله و اتصالات پی وی سی ارزان بوده و به سادگی سر هم بندی می‌شود.
در سال های اخیر پی وی سی (PVC) جایگزین مواد ساختمان سازی سنتی نظیر چوب سیمان و سفال در بسیاری از مناطق شده است. با وجود ظهور یک ماده ایده آل در ساختمان سازی همچنان نگرانی در رابطه با هزینه پی وی سی برای محیط زیست طبیعی و سلامتی انسان وجود دارد. موارد استفاده فراوانی برای پی وی سی (PVC) شامل وینیل سایدینگ، علامت مغناطیسی کارت ها، برش عمودی پنجره ها، صفحات گرامافون، لوله و اتصالات فاضلاب ، لوله و اتصالات پولیکا ، کانال و لوازم نصب کردنی، کیف‌های ارزان قیمت، پنجره‌های تاریک (بدون دید) و در شکل نرم آن برای لباس، اثاثه یا لوازم داخلی نظیر پرده، کف سازی و ساختن سقف، پوسته کابل‌های الکتریکی، توپ‌های بازی سبک وزن وجود دارد.
پیش از اقدام به خرید لوله و اتصالات پی وی سی بهتر است با کاربرد و قیمت لوله و اتصالات پلیکا  به طور کامل آشنا شوید.
همچنین پی وی سی ماده ایست ک بعلت ارزان بودن، طبیعی و انعطاف‌پذیر بودن اغلب برای لوله کشی آب و فاضلاب استفاده می‌شود.
پی وی سی (PVC) پلاستیکی سخت است که به‌وسیله اضافه کردن روان کننده‌ها نرم و انعطاف‌پذیر می‌شود. بیشترین مورد استفاده آن فتالیت است. پیش از قرن بیستم شیمیدان روسی ایوان استرا میسلنسکی و فریتز کلیت از کمپانی گریشم الکترون شیمی آلمان هردو تلاش کردند تا پی وی سی (PVC) را در محصولات تجاری به کار گیرند اما مشکلات در فرایند، سختی و گاهی شکنندگی پلیمر تلاش‌های آنها را بی نتیجه می‌گذاشت.
در سال ۱۹۲۶ والدو سیمون از بی اف گودریچ روشی برای نرم کردن پی وی سی به‌وسیله مخلوط کزدن آن با افزودنی‌های گوناگون گسترش داد. نتیجه ماده‌ای انعطاف‌پذیر بود که به سادگی در فرایندها شرکت می‌کرد و بزودی در استفاده‌های تجاری شایع شد.
مونومر وینیل کلرید:
در اواخر ۱۹۶۰دکتر جان گریچ و دکتر موریس جانسون اولین کسانی بودند که با آزمایش بر روی کارگران دایره پلیمریزاسیون وینیل کلراید در بی اف گود ریچ به وضوح سرطان زایی مونومر وینیل کلراید برای انسان را شناسایی کردند. اعتقاد بر اینست که بیشتر محصولات وینیلی زمانیکه بطور صحیح مصرف شوند عموماً بی ضررند هر چند تعدادی از افزودنیها و نرم کننده‌ها از محصول وینیلی می‌توانند نشت کنند حتی با وجود قیمت لوله و اتصالات یو پی وی سی اینکه پی وی سی (PVC) اسباب بازی‌های نرم به منظور نوزادان برای سالها ساخته شده است این نگرانی وجود دارد که این افزودنیها از اسباب بازی‌های نرم به دهان کودکانی که آنرا به دهان می‌برند نشت کند.
محصولات پی وی سی زمانیکه می‌سوزند یا دفن می‌شوند می‌توانند مضرانه نفوذ کنند. در ژانویه ۲۰۰۳ اتحادیه اروپا یک تحریم برای ۶ نوع فتالیت نرم کننده در اسباب بازی‌ها قرار داد. در سال ۲۰۰۶ کمیسیون امنیتی محصولات مصرفی آمریکا عریضه برای تحریم مشابه در ایالات متحده را انکار کرد. با وجود این در آمریکا بیشتر کمپانی‌ها به طور اختیاری اسباب بازی‌های پی وی سی (PVC) را برای نوزادان متوقف کردند.
 درواقعPVC نوعی پلیمرترموپلا ستیک است که بطور گسترده در جهان شناخته شده است. این پلیمر سالیانه در حدود ۴۵ میلیون تن در جهان تولید می شود. این پلیمر پر مصرف در دسته پلیمرهای ترموپالستیک یا گرمانرم طبقه بندی می شود. رزین پی وی سی از پلیمریزاسیون منومروینیل کلراید تولید می شود.
مواد اولیه تولید وینیل کلراید در پتروشیمی ها نمک و گاز طبیعی است . این رزین از ۴۳ درصد گاز طبیعی و ۵۷ درصد نمک تولید می شود.) برخلاف بیشتر ترموپلاستیک ها که بطور کامل لوله و اتصالات از منابع فسیلی مشتق می شوند.پی وی سی دارای بهترین خواص زیست محیطی در میان تمام پلیمرهاست(بدلیل وابستگی کمتر به مواد اولیه فسیلی ،مصرف انرژی کمتر برای تولید ، بازیافت پذیری صد در صد و تولید گاز های گلخانه ای کمتر.
خواص پی وی سی:
 پی وی سی به علت خواص و ویژگی های مناسب نظیر وزن کم، سازگاری مطلوب با تعداد قابل توجهی از افزودنی ها و قیمت پایین، در کاربردهای بسیار متنوعی مورد استفاده قرار گرفته است. پر مصرف ترین محصوالت پیویسی، لوله و اتصالات U-p.v.cساختمانی هستند. همانطور که مشاهده می شود میزان مصرف لوله هایUpvc بسیار زیاد است که این امر بدلیل تعادل خوب بین سفتی و چقرمگی این لوله ها بوده و در ضمن در مقابل کلر موجود در لوله و اتصالات آب آشامیدنی مقاومت خوبی دارند. پیویسی مقاومت خوبی در مقابل شعله وری داشته و به همین علت در محصوالت صنایع الکترونیکی، از قبیل قطعات وسایل الکتریکی و روکش سیم و کابل مورد استفاده قرار می گیرد.
 

دمای نرم شدگی پلی وینیل کلراید ترموپلاستیک تقریبا ۸۰ درجه سانتیگراد است. این ماده سبک، مقاوم در برابر شعله، قوی و بادوام، دارای نفوذپذیری پایین به گاز و هوادهی خوب است و این ویژگی های فیزیکی آن را برای بسیاری از کاربردهای مختلف ایده آل می کند.همچنین بدلیل مقاومت خوبی که در برابر جذب رطوبت دارد در لوله و اتصالات سفید آب مورد استفاده قرار می گیرد. وجود اتم کلر در ساختار مولکولی پیویسی سبب می شود این لوله و اتصالات پلی پروپیلن پلیمر هنگام تخریب HCl آزاد نماید و زنجیرهای پلیمری آن بصورت شبکه ای به یکدیگر متصل شوند. به همین دلیل تخریب پیویسی برخالف برخی از پلیمرها نظیر پلی پروپیلن، با کاهش شدید استحکام همراه نیست.
از سوی دیگر وجود کلر در مولکول پی وی سی به حفاظت این پلیمر در مقابل عوامل محیطی نظیر مایعات هیدروکربنی کمک زیادی می کند. در ضمن پیویسی تورم حدیده کمی داشته و در نتیجه ماده مناسبی برای روش شکل دهی اکستروژن است.
خلاصه خواص پی وی سی:
ارزان
 استحکام بالا
 خود اطفاء
 مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی نا مناسب
 دمای کاربردی پایدار حدود ۸۰-۶۰ درجه سانتیگراد.
 غیر محلول در الکلها ، هیدروکربن ها ، استون
 قابل استفاده مداوم در ۶۰ درجه سانتیگراد
مقاوم در برابر مواد شیمیایی ، روغنها ، اسیدهای ضعیف
خواص الکتریکی عالی
پی وی سی انعطاف پذیر معموال در ساخت و ساز به عنوان عایق در سیم های برق و یا در کف خانه ها، بیمارستان ها، مدارس، و مناطق دیگر که در آن محیط استریل یک اولویت است، و در بعضی موارد به عنوان جایگزینی برای رابرها استفاده می شود . پی وی سی سخت، بر خالف پی وی سی نرم بدلیل عدم استفاده ازنرم کننده ها بسیار سخت و غیرقبل انعطاف می باشد .بنابراین در مقایسه با پالستیک های دیگر جایگزین مناسبی برای بسیاری از کاربردهای صنعتی مانند لوله، اتصالات و پروفیل های درب و پنجره جهت ساخت و ساز است.
  فرم دیگر پلی وینیل کلراید، OPVCیا پی وی سی آرایش یافته است که بدلیل آرایش یافتگی زنجیره های پلیمر در جهت مناسب، خواص فیزیکی و مکانیکی بسیار باالتری در مقایسه با UPVC و PVCاز خود نشان می دهد. بنابراین با این ساختار، امکان تولید محصوالت سبک تر با کیفیت باالتر وجود دارد.
نکته حایز اهمیت در مورد OPVC ها مکانیزم افزایش خواص می باشد . پی وی سی اساسا پلیمری آمورف است که در آن زنجیره های پلیمر به صورت تصادفی قرار می گیرند. این زنجیرها، تحت شرایط خاصی از فشار، دما و نیروهای برشی وجود دارد. این آرایش یافتگی هم در جهت محور و هم در جهت حلقه، باعث باال رفتن خواص مکانیکی همچون استحکام ضربه ای می شود. به گونه ای که در مکانیزم شکنندگی لوله های OPVC حالت پوسته پوسته شدن موجود در لوله و اتصالات UPVCبرطرف می شود.
پلیمریزاسیون پی وی سی
رزین پی وی سی و روشهای تهیه آن رزین PVCمعمولا به ۵ روش پلیمریزه می شود .
 در هر روش نوع بخصوصی از پلیمر با خواص متفاوت تولید می گردد . با تغییر شرایط واکنش و همچنین انتخاب نحوه خشک کردن رزین تولید شده می توان در محصول نهایی تغییراتی بوجود آورد . فرآیندهای مختلف تولید pvc باعث می شوند که محصول حاصله نیز بر شکل و اندازه دانه بندی ، قابلیت جذب روغن های نرم کننده ، ویژگی های نوری ، الکتریکی ، فیزیکی ، میکانیکی و نیز موارد کاربردی ، با یکدیگر متفاوت باشند. روشهای تولید پی وی سی عبارتند از:
* پلیمریزاسیون به روش سوسپانسیون Polymerization Suspensionکه ۸۰ درصد تولید در دنیا به این روش صورت می پذیرد.
 * پلیمریزاسیون به روش امولسیون Emulsion Polymerizationکه ۱۰ تا ۱۵ درصد تولید در دنیا به این روش صورت می پذیرد.
 * پلیمریزاسیون به روش توده ای Bulk Polymerizationکه ۱۰ درصد تولید در دنیا به این روش صورت می پذیرد.
 * پلیمریزاسیون به روش محلول Solution Polymerizationکه ۱ تا ۲ درصد تولید در دنیا به این روش صورت می پذیرد.
 * پلیمریزاسیون به روش رسوبی Precipitated Polymerizationکه درصد بسیار ناچیزی از تولید در دنیا به این روش صورت می پذیرد.
*پلیمریزاسیون به روش سوسپانسیون Polymerization Suspension
روش سوسپانسیون تهیه رزین پی وی سی PVC-S در این روش مونومر وینیل کلراید به صورت دانه های بسیار ریز ( حدود ۵۰ تا ۱۵۰ میکرون ) در آمده و تحت فشار در آب به صورت معلق بیرون می آید و پخش می گردد که این ذرات در آب نامحلولند . جهت سهولت در پخش این ذرات و همچنین جلوگیری از چسبیدن آنها به یکدیگر ، از پایدار کننده هایی چون نشاسته و ژالتین استفاده می شود . عمل پلیمریزاسیون در فشار و درجه حرارت باال و پس ازاضافه نمودن افزودنی هایی محلول در مونومر ( فعال کننده ها ) در اتوکالو انجام می پذیرد . پس از پیشرفت واکنش و تبدیل ۸۰ تا ۹۰ درصد مونومر به پلیمر ، مونومرهای عمل نکرده از اتوکالو خارج و رزین PVC حاصل بوسیله فیلتر و یا سانتریفیوژ جدا می شود. نوع کاتالیزور افزوده شده ، کنترل شرایط واکنش مانند درجه حرارت ، فشار و همچنین سرعت هم زدن مواد واکنش گر توسط همزن تاثیر بسیار زیادی در اندازه زنجیره ملکولی ، اندازه ذرات ، نوع ذرات و نحوه توزین ذرات را دارا می باشد .
با تغییر شرایط واکنش می توان PVC-S را به شکل ذرات کروی شکل با سطح متخلخل تولید نمود . این نوع PVC قادر به جذب مقادیر بسیار زیادی نرم کننده یا Plasticizerمی باشد بدون آنکه سیالیت آزاد دانه های آن از دست برود . از این نوع رزین برای مواقعی که که نیاز به استفاده از پودر برای تغذیه دستگاه اکسترودر می باشد استفاده می شود.
 

از آنجائیکه پایدار کننده های سوسپانسیون در آب محلول می باشند ، این مواد به راحتی از پلیمر تولید شده جدا گردیده و از خود هیچگونه اثری در کیفیت محصول نهایی باقی نمی گذارند . بدین شکل PVC-Sدارای خواص خوب مکانیکی و الکتریکی می از اشکالات مهم این نوع پلیمر ، حساسیت زیاد آن به حرارت ، نور و اکسیژن در مقایسه با نوع PVC-E می باشد. ذرات سنگین و کروی شکل S-PVC پلیمر مناسبی برای ساخت محصوالت الکتریکی و یا مصنوعات شفاف با روش فرآیند های اکستروژنی و تزریقی می باشد . از محاسن این روش سهولت در انتقال گرمای ناشی از واکنش پلیمریزاسیون است که براحتی توسط محیط آبی انجام می گیرد.
*پلیمریزاسیون به روش امولسیون Emulsion Polymerization
روش امولسیون تهیه رزین پی وی سیpvc-E  در این روش مونومر وینیل کلراید تحت فشار و درجه حرارت باال به مایع تبدیل شده و این مایع در آب به کمک مواد امولسیون کننده Emulsifier به شکل امولسیون می شود و با استفاده از کاتالیزورهای محلول در آب عمل پلیمریزاسیون انجام می پذیرد . چون واکنش در PH خاصی شروع به پیشروی نموده و به جلو می رود بایستی برای تثبیت PH آن از محلول های بافر استفاده نمود .
در این حالت وزن ملکولی محصول به دست آمده وابسته به درجه حرارت واکنش می باشد . درجه حرارت بالا تولید پلیمر با وزن ملکولی پایین کرده و بالعکس با کاهش درجه حرارت وزن ملکولی پلیمر نیز افزایش می یابد . در روند تولید رزین PVC بوجود آمده توسط نمک هایی رسوب داده شده و بوسیله خشک کن و خشک کردن به روش اسپری در هوای گرم جدا می گردد. در دوحالت اخیر ، تمامی افزودنی ها به امولسیون در پلیمر باقی مانده و این مطلب ممکن است خواص مطلوب یا نامطلوبتری را برای پلیمر فراهم سازد .برای مثال وجود امولسیفایر در محصول نهایی به هنگام شکل دادن محصول به روش اکستروژن باعث بهبود کار می گردد و بالعکس باعث افزایش میزان جذب آب شده که در محصول نهایی تولید اشکال می نماید .
 

 

 اگر در این روش رزین PVC به روش رسوبی از محلول جدا گردد و سپس با آب شسته شود ، قسمت اعظم امولسیون کننده ها و سایز افزودنی ها از جمله کاتالیزور و غیره از آن جدا گردیده و میزان جذب آب آن کاهش می یابد. وجود امولسیفایر در محصول نهایی ، همچنین باعث کاهش شفافیت محصول گردیده و از طرف دیگر میزان جذب نرم کننده را نیز کاهش می دهد که این امر در هنگام تولید شاخه ای از محصوالت PVC با نام Plastisols بسیار مهم و ضروری می باشد . چون از جمله خواص رزین مورد استفاده از تولید این نوع محصوالت ، توانائی بسیار کم آن در جذب روغن نرم کننده است. در روش خشک کردن به وسیله اسپری در هوای گرم ، میزان سختی ذرات به دست آمده نیز دارای اهمیت فراوان است .
هرچه ذرات سخت تر باشد ، جذب روغن نرم کننده در آن لوله  بصورت تدریجی انجام پذیرفته و برای استفاده به منظور Plastisols مناسب تر می باشد . هرچه حرارت محیط اسپری بالاتر باشد ذرات سخت تر می شوند . در این روش می توان با تغییر شرایط واکنش حتی ذرات رزین با سطح متخلخل نیز تولید نمود . در هرحال با توجه به وجود ناخالصی های بیشتر باقیمانده در PVC نوع E ، خواص مکانیکی و الکتریکی آن نسبت به نوع S پایین تر است. وجود ماده امولسیونی در Pvc اصطکاک بین پلیمر و قسمت های فلزی ماشین آالت فرآیند را کاهش داده و باعث سهولت در امر تولید می گردد.
در مقابل وجود همین عامل باعث افت ویژگی های الکتریکی ، تمایل به گرفتن بار الکتریسیته و کدری رنگ محصول می گردد . شکل و بزرگی دانه های PVC در این روش تابعی از شرایط خشک کن ها ، ذرات جدا شده pvc از فاز آبی بوده که با تغییر تنظیمات خشک کن اندازه ذرات از ۲ تا ۶۰ میکرون قابل تغییر می باشد. از PVC- E  نیز بیشتر جهت تولید چرم مصنوعی ، کاغذ دیواری ، دستکش استفاده می شود.
*پلیمریزاسیون به روش توده ای Bulk Polymerization
روش توده ای تهیه رزین پی وی سیpvc -M در این روش مونومر وینیل کلراید با کاتالیزور بسیار کمی مخلوط گردیده و تحت فشار به پلیمر PVC تبدیل می گردد . سپس PVC به دست آمده که در مونومر نامحلول است در کف تانک رسوب کرده و خارج می گردد . کنترل شرایط در این روش بسیار مشکل بوده و امکان برهم خوردن شرایط فرآیند بعید به نظر نمی رسد . طی این روش می توان نوع خاصی از رزین PVC که دارای شاخص گرانروی Value-K حوالی عدد ۶۰ را به دست آرود . این روش مشابهت زیادی با نوع PVC-S داشته و در برخی موارد خواص آن نسبت به نوع S برتری نیز دارد.
*پلیمریزاسیون به روش محلول Solution Polymerization
روش محلول تهیه رزین پی وی سی در این روش مونومر وینیل کلراید در یک حالل آلی حل شده که این حالل خود پلیمر تولید شده را نیز در خود حل می نماید . انتخاب نوع حالل در کیفیت محصول به دست آمده و اندازه ذرات آن تاثیر بسزایی دارد . محصول به دست آمده معموال“ در پوشش کاری ها کاربرد دارد
*پلیمریزاسیون به روش رسوبی Precipitated Polymerization
روش رسوبی تهیه رزین پی وی سی این روش مشابهت زیادی با روش محلول دارد با این تفاوت که پلیمر در حالل آلی حل نمی شود و در پایان واکنش ، رزین PVC در انتهای ظرف واکنش گر رسوب کرده و از رآکتور خارج می شود . در تمامی حالت ها پلیمر به دست آمده بی شکل بوده و کریستال خاصی در آن شکل نمی گیرد .
در حال حاضر این روش به دلیل هزینه های باالی آن اقتصادی و مقرون به صرفه نمی باشد. K-Value :مفهوم هر تولید کننده پی وی سی بسته به مصرف نهایی ، نوع خاصی از پلیمر را تولید می نماید که از نظر مورفولوژی و جرم مولکولی با هم متقاوت می باشند.در صنعت ، Value-K یا عدد ویسکوزیته به عنوان نمایانگر وزن مولکولی پی وی سی به کار می رود. به منظور اندازه گیری این شاخص ، ویسکوزیته محلول PVC تعیین می گردد. هر چه میزان این شاخص باالتر باشد نشاندهنده وزن مولکولی باالتر پی وی سی است. محدوده Value-K معموال بین ۳۵ تا ۸۰ می باشد.
مصارف مختلف PVC برحسب: Value-K
 Value-K بین ۵۵ تا ۶۰ مناسب جهت تزریق
Value-K بین ۶۶ تا ۶۸ مناسب جهت اکستروژن دیوارپوش ، پروفیل ، لوله و
Value-K بین ۶۵ تا ۷۱ مناسب جهت تولید قطعات منعطف ، روکش کابل و
خواص و مزایای لوله و اتصالات پلیکا
مقاومت در برابر خوردگی:

لوله های U-PVC (پلیکا) نارسانای جریان الکتریکی هستند و در برابر واکنش های الکتروشیمیایی ناشی از اسیدها، بازها و نمک ها که منجر به خوردگی در فلزات می شوند، مقاوم هستند. این ویژگی در سطح داخلی و خارجی لوله‌ پی وی سی وجود دارد. در نتیجه، استفاده از لوله ی U-PVC در کاربردهایی که در آن خاک مهاجم وجود دارد، بسیار به صرفه است.
مقاومت شیمیایی بالا:
لوله پی وی سیلوله پلیکا در برابر بسیاری از الکل ها، روغن ها و مواد نفتی غیرآروماتیک مقاوم است. این ماده همچنین در برابر اکثر خورنده ها نظیر اسیدهای غیرآلی، بازها و نمک ها مقاوم است. برای کارهای معمول آبرسانی، لوله های U-PVC کاملاً در برابر مواد شیمیایی موجود در خاک و آب مقاوم هستند. مسئله ی مقاومت شیمیایی تنها هنگامی مطرح می شود که محیط های غیرعادی وجود داشته باشد و یا از لوله برای انتقال مواد شیمیایی استفاده شود.
مدول الاستیسیته‌ی بالا و انعطاف پذیری:
مقاومت لوله های U-PVC (پلیکا) در برابر شکست یکی از مزایای عملکردی مهم آنها محسوب می شود. لوله های U-PVC تحت بار قادرند بدون شکستگی تغییر شکل بدهند. مدول الاستیسیته U-PVC یکی از مزایای مهم آن برای کاربردهای فنی محسوب می شود، به خصوص در شرایطی که حرکت یا لرزش خاک محتمل باشد (زمین لرزه و…). بالا بودن این کمیت باعث می شود تا پدیده دوپهنی در این لوله ها به حداقل برسد. همچنین با توجه به این که ضخامت لوله های فاضلابی بر اساس مقدار مدول الاستیسیته ی رزین مصرفی در ساخت لوله تعیین می گردد، بالا بودن مدول U-PVC باعث کاهش ضخامت لوله و افزایش سطح مقطع عبور جریان می شود.
استحکام کششی بلند مدت:
لوله های U-PVC (پلیکا) به گونه ای فرمول بندی می شوند تا استحکام کششی بلند مدت بالایی داشته باشند. حداقل استحکام مورد نیاز (MRS) (که در طراحی لوله های تحت فشار به کار می رود)، برای لوله های U-PVC در حدود دو برابر بیشتر از مقادیر متناظر دیگر لوله های پلاستیکی نظیر پلی اتیلن است. به همین دلیل هم ضخامت لوله های U-PVC نسبت به سایر لوله و اتصالات سبز کمتر بوده و در نهایت لوله پی وی سی – لوله پلیکا وزن کمتری نیز دارد، که این مسئله مزیت مهمی محسوب می شود.
نسبت استحکام به وزن بالا، وزن سبک:
 

استحکام بالای U-PVC باعث حداقل شدن ضخامت و سبکی این لوله ها می گردد. لوله و اتصالات پلیکا مزیت سبکی چشمگیری دارند که جنبه ایمنی مهمی محسوب می شود. امکان حمل و نقل آسان، آسیب های کاری را حداقل نموده و نصب و حمل و نقل ارزان تر را تسهیل می کند. یک فرد می تواند به راحتی دو لوله ی ۶ متری با اندازه ۱۱۰ را حمل کند، ولی تنها قادر است کمتر از ۱/۵ متر لوله ۱۱۰ آهنی را با همان نیرو حمل کند.
اتصالات آب بند:
یک مزیت مهم برای هر لوله، آب بندی اتصالات آن است. لوله های پلیکا با عمق دخول بالا و سیستم های اتصال اورینگی (Push-fit) توانسته است از طریق همین مزیت بسیاری از محصولات سنتی را کنار بزند.
مقاومت در برابر سایش/ خراش:
لوله  و اتصالات پلیکا مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش و خراش از خود نشان می دهند. ثابت شده است که لوله های پی وی سی دوام بسیار بالاتری نسبت به لوله های فلزی، سیمانی و سفالی در برابر انتقال مواد دوغابی دارند.
استحکام ضربه:
تحت شرایط نرمال، لوله های U-PVC مقاومت نسبتاً بالایی در برابر آسیب های ناشی از ضربه در مقایسه با لوله های سفالی، سیمانی و بیشتر مواد رایج در ساخت لوله دارند. با وجود کاهش مقاومت ضربه لوله های U-PVC در دماهای بسیار پایین، استحکام ضربه ی آن همچنان بالاتر از حد نیاز است.
مقدار زبری پایین:
زبری لوله عامل بسیار مهم و مؤثری در ایجاد افت فشار و کاهش دبی می باشد. لوله های U-PVC به دلیل داشتن سطوح داخلی بسیار صیقلی (ضریب زبری و اصطکاک پایین)، مقاومت بسیار پایینی در برابر جریان سیال از خود نشان می دهند. علاوه بر این، در بسیاری از لوله ها باکتری ها در قسمت های زبر و دارای پستی و بلندی لوله تجمع می کنند (تشکیل biofilm) و به مرور راه جریان آب را می بندند، که این امر باعث افت فشار جریان شده و بر سلامت آب آشامیدنی نیز تأثیر منفی می گذارند.
زبری هیدرولیکی پایین لوله های U-PVC، با ممانعت از تشکیل بیوفیلم، علاوه بر کاهش افت فشار، مانع ته نشینی لجن در شبکه های فاضلابی شده و در شبکه های توزیع آب آشامیدنی نیز باعث کاهش احتمال آلودگی می شود. بنابراین هزینه های نگهداری این لوله ها پایین بوده و طراحی اولیه ی خط لوله نیز بهینه تر صورت می گیرد.
کیفیت آب:
 

استفاده از فرمولاسیون مناسب جهت تولید لوله‌ و اتصالت p.p موجب می شود تا مطابق استانداردهای NSF 61-62 بتوان از این لوله ها جهت انتقال آب آشامیدنی استفاده نمود و لوله یو پی وی سی اطمینان حاصل کرد که مقادیر سرب، قلع و سایر عناصر سمی نظیر جیوه، کرم، کادمیم و باریم زیر حدود مجاز استاندارد می باشند.
مقاومت در برابر شعله:
 

لوله و اتصالات پلیکا به سختی آتش می گیرد و در غیاب منبع خارجی شعله به سوختن ادامه نمی دهد. دمای شعله ور شدن خود به خودی آن ۴۵۴ درجه سانتیگراد است، که بسیار بالاتر از اکثر مواد ساختمانی است. در اثر سوختن PVC، گاز HCl آزاد می شود که این گاز از دسترسی اکسیژن به منطقه ی مشتعل شده جلوگیری می کند. به همین دلیل است که PVC را ماده ای خودخاموش شونده می نامند.
قیمت مناسب:
علاوه بر مزایای ممتاز ذکر شده برای لوله و اتصالات (پلیکا)، قیمت این لوله ها بسیار مناسب و قابل رقابت با سایر لوله های پلیمری، فلزی، چدنی و… می باشند. به طوری که امروزه,
لوله های U-PVC کاسپین پلیمر آبراهان در دنیا یکی از گزینه های اصلی در شبکه های آب و فاضلاب هستند.
پی وی سی (PVC) هم مانند پلی الفین ها (پلی اتیلن، پلی پروپیلن) یکی از پلیمرهای پر مصرف است. توانمندی و قابلیت ترکیب پذیری PVC با نرم کننده ها، افزودنی ها گوناگون و ساخت کامپاند های مختلف، و دستیابی به طیف وسیعی از ویژگی های کاملا متفاوت، از فیلم های نرم کاملا انعطاف پذیر گرفته تا قطعات سخت، و همین طور امکان فرایندی آسان آن از یک طرف و قیمت مناسب آن به عنوان یک ماده اولیه از طرف دیگر عواملی هستند که افزایش روز افزون PVC در آینده را هم را تضمین می کنند.
پلیمرهای وینیل کلراید(PVC) ترموپلاست هایی هستند آمورف و پلار که در برابر شرایط جوی، مواد شیمیایی و همین طور آتش سوزی مقاومت بالایی دارند. توان ضربه پذیری این ترموپلاست را می توان با تهیه کوپلیمر های VC و یا اختلاط با پلیمرهای دیگر (آلیاژ سازی) افزایش داد.
حجم بازار PVC تا سال ۲۰۲۶
در شرکت کاسپین پلیمر بررسی‌های انجام شده در مورد این افزایش مصرف برای دو گروه PVC صلب (فاقد نرم کننده) و PVC منعطف (دارای نرم کننده) صورت گرفته است. نوع صلب این پلاستیک برای کاربردهایی نظیر بسته بندی، لوله و پروفیل‌های پنجره مصرف می‌شود. نوع نرم این پلاستیک دارای ۴۰ درصد نرم کننده بوده و نزدیک به دو سوم مصرف کل این پلاستیک را در سراسر جهان به خود اختصاص می‌دهد.
بازار PVC بر اساس کاربرد به بخش‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شود.  مهم ترین بخش بازار این پلاستیک به تولید لوله اختصاص داده شده است. سهم بازار تولید لوله با PVC ۳۷/۲ درصد از سهم کل مصرف است. پس از لوله، فیلم و ورق با اختصاص ۱۸/۳ درصد، دومین بازار پر مصرف PVC محسوب می‌شوند. از جمله سایر محصولاتی که با این پلاستیک تولید و عرضه می‌شوند می‌توان به کابل، انواع پوشش‌ها، کانتینرها، و برخی از تجهیزات پزشکی اشاره کرد.
PVC در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گزارش منتشر شده توسط Ceresana اعلام شده است که ۶۲ درصد PVC تولیدی در جهان در صنعت ساخت و سازهای ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  از جمله محصولات ساخته شده از PVC که در صنعت ساختمان مصرف می‌شود می‌توان به فیلم، کابل، پروفیل، لوله، ورق و پوشش اشاره کرد.
پس از صنعت ساختمان دومین بازار پرمصرف صنعت  بسته‌بندی محسوب می‌شود. این صنعت ۱۶ درصد مصرف را به خود اختصاص می‌دهد. از PVC در انواع  بسته‌بندی‌های صلب و نرم استفاده می‌شود. مهم ترین محصولات تولیدی در این کاربرد فیلم‌های بسته بندی، انواع کیسه‌ها، فیلم‌های جمع شونده و فیلم‌های کششی هستند. این محصولات در دسته  بسته‌بندی‌های نرم قرار می‌گیرند. از جمله  بسته‌بندی‌های صلب تولید شده با PVC می‌توان به انواع بطری‌ها، فنجان‌ها، ظروف کره و مارگارین و ظروف ماست اشاره کرد.
 آزمونهای کیفیت لوله و اتصالات سه لایه پی وی سی آبراهان پایپ
استانداردهای ملی ایران در خصوص تولید لوله و اتصالات ۳ لایه به قرار زیر می باشند.
ISIRI 9117: پلاستیکها – لوله‌های پی وی سی – مورد مصرف در آبرسانی
ISIRI 9118: پلاستیکها – لوله‌های پی وی سی – مورد مصرف در تخلیه فاضلاب زیرزمینی بدون فشار
ISIRI 9119: پلاستیکها – لوله‌های پی وی سی- مورد مصرف در تخلیه فاضلاب ساختمان – ویژگی‌ها و روش‌های آزمون
ISIRI 7671: پلاستیکها – لوله‌های گرمانرم – اندازه‌گیری برگشت طولی – روش آزمون استاندارد ایزو ۹۰۰۱
ISIRI 7668: پلاستیکها – لوله و اتصالات پلی وینیل کلرید سخت – چگالی – ویژگی‌ها
ISIRI 2412: روش اندازه گیری ابعاد لوله های پلاستیکی
ISIRI 2414: پلاستیکها – لوله و اتصالات گرم نرم- تعیین دمای نرمی ویکات – روش آزمون
​استانداردهای BSI
BSI 3505: لوله های پی وی سی برای استفاده در تأسیسات آب سرد
BSI 3506: لوله های پی وی سی برای استفاده در تأسیسات صنعتی
BSI 3867: قطر خارجی و فشار اسمی لوله های پلاستیکی
BSI 4346: اتصالات و متعلقات برای استفاده در لوله های UPVC تحت فشار
BSI 2494: لاستیک آب‌بند برای لوله‌های آبرسانی، زهکشی و فاضلابی
BSI 4660: مشخصات لوله ها و متعلقات پی وی سی برای لوله های زهکش
BSI 5481: مشخصات لوله ها و متعلقات پی وی سی برای لوله های فاضلابی ثقلی

سئو و بهینه سازی وبسایت...
ما را در سایت سئو و بهینه سازی وبسایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهدی hamrahcomputer1105 بازدید : 97 تاريخ : جمعه 13 اسفند 1400 ساعت: 5:15

یکی از اقلیم های خاص، که متناسب با شرایط خودش، نیاز به مصالح مناسب برای ساختمان سازی دارد، منطقه گرم و خشک می باشد. خشکی این منطقه به خاطر تابش شدید نور خورشید و نبود هیچ گونه رطوبت در هوای آن میباشد. وزش بادهای متمادی خشک از دیگر ویژگی های این منطقه می باشد.
در مناطق گرم و خشک و کویری، اختلاف دمای تابستان و زمستان، همچنین تغییرات دمایی شب و روز بسیار شدید بوده و بر خلاف تابستان و روزهای گرم، شاهد زمستان های سخت و شب های سرد نیز هستیم. انتخاب مصالح مناسب برای جدا کردن فضای داخل منزل، از جو بیرون از جمله کارهای مهم در امر ساختمان سازی میباشد.


مورد دیگر که در حین پیشبرد پروژه های عمرانی باید به آن دقت کرد، نبود آب کافی در منطقه گرم و خشک می باشد. انتخاب مصالحی که برای عمل آوری و نگهداری، نیاز به آب بسیار دارند، در طراحی نقشه های معماری، کاری بسیار غلط میباشد و بهتر است از مصالح پیش ساخته نظیر بلوک سبک، برای ساخت و چیدمان دیوارهای آن استفاده گردد.
بلوک سبک جز مصالح مقرون به صرفه دسته بندی می شود که در ضخامت های مختلف در بازار موجود بوده و در ساخت دیوارهای پیرامونی و داخلی ساختمان به کار می رود.
همانطور که سازه را باید در برابر رطوبت زیاد منطقه، با انتخاب مصالح مقاوم ، محافظت نمود، در گرمای زیاد مناطق گرم و خشک نیز، باید تدابیر لازم را اندیشید، و از مصالحی با ظرفیت حرارتی بالا استفاده نمود تا بتواند آسایش ساکنان آنرا در طول شبانه روز و فصول مختلف ، در برابر تغییرات دمایی، تحت تاثیر قرار ندهد.


در کشور ایران که یک کشور نیمه خشک است، استانهایی نظیر زاهدان و یزد ، جز مناطق بیابانی و مناطقی نظیر تهران، اصفهان، شیراز و مشهد جز مناطق نیمه خشک دسته بندی می شوند. به صورت رایج، برای ساخت و ساز در این مناطق باید از مصالحی استفاده شود، که بتوانند در طول زمان، این شرایط اقلیمی خاص را تاب آورده و مهم تر از همه، از تبادل هوای داخل و خارج، همچنین از اتلاف انرژی سرمایی و گرمایی محیط جلوگیری نمایند.

مصالح رایج ساختمانی قدیمی و جدید در مناطق گرم و خشک

سبک معماری قدیم و جدید

برای اینکه ساختمان و مصالح بتوانند در اقلیم گرم و خشک، در برابر تابش مستقیم آفتاب، حرارت بالای هوا، بادهای شدید خشک و گرد و غبار منطقه مقاومت و کارایی لازم را داشته باشند، لازم است از مصالح بومی یا سازگار با طبیعت منطقه، در انتخاب مصالح استفاده شود. در قدیم بهترین ماده ای که برای ساخت سازه و حفظ دمای محیط داخل منزل، در ساخت دیوارهای پیرامونی استفاده میشد، خشت و گل بود که بازمانده عمارتهای بزرگ در این سرزمین، گواه این الگوی ساخت و ساز در زمانهای قدیم می باشد.

اما امروزه ساخت پایه های قطور با این مصالح، همچنین ساخت طبقات متعدد و برج سازی در متراژهای وسیع ، با ملات گل، مقدور نیست و برای تحمل وزن سنگین سازه، در عین حال سبک شدن ساختمان در طبقات، باید از مصالحی استفاده کرد که علاوه بر مقاومت بالا، از وزن بسیار پایینی برخوردار باشند.
جایگزین مناسب مصالح قدیمی نظیر خشت و آجر، بلوک سبک و انواع بلوک بتنی ، سفالی و AAC میباشد، که بسته به میزان بودجه ای که کارفرما برای ساخت پروژه در نظر دارد، در مناطق مختلف متناسب با شرایط اقلیمی منطقه استفاده می شود.

لازم به ذکر است، مصالح مذکور، به دلیل مقاومت و کارپذیری بالا، به رایج ترین مصالح برای ساخت و ساز، همچنین عمران و آبادانی شهرها تبدیل شده اند.
به طور معمول المان های موجود در سازه که نیاز به مواد مناسب برای ساخت نیاز دارند، موارد زیر میباشد که در پارت بعدی مورد بررسی قرار گرفته است.

 

درصد استفاده از مصالح ساختمانی سبک در المانهای مختلف سازه

بلوک دیواری و سقفی

المانهای سقفی: سقف های مناسب در اقلیم گرم و خشک، به دسته های قوسی، چوبی، شیبدار و تیرچه بلوک تقسیم میشود. با قیمت بالای مصالح در بازار و محدودیت میزان در دسترس بودن آنها ، رایج ترین نوع سقفی که امروزه در ساخت سازه مورد انتخاب واقع میشود، تیرچه بلوک میباشد. بلوک سبک سقفی، از جمله مناسب ترین مصالحی است که به دلیل داشتن بعد و سوراخ هایی که درون خود دارد، به عنوان عایق حرارتی و صوتی برای سازه های امروزی مورد استفاده واقع میشود و علاوه بر آن در پایین آوردن وزن سقف و سازه تاثیر به سزایی دارد. یکی از شرکت های با سابقه که به صادر کردن بلوک های عایق به مناطق اقلیمی مختلف مشغول میباشد، شرکت تک سامان است که از سال ۱۳۹۵ به تامین بلوک عایق حرارتی تک سامان و بلوک عایق صوتی تک سامان مشغول می باشد.
در میان ساخت و سازهای امروزی، ۴۰ درصد از سازه ها دارای سقف تیرچه با بلوک سبک هستند و سقفهای قوسی، شیبدار و چوبی مجموعا سهم شصت درصدی باقیمانده را به خود اختصاص می دهند. به دلیل گسترش ساختمان سازی مدرن، سقف های تیرچه با بلوک سبک، که از جمله مصالح در دسترس و ارزان هست، سهم بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد.

المان های دیوارسازی : از جمله مصالحی که در ساخت دیوارهای باربر و غیر باربر استفاده میشود میتوان به گل، سنگ، آجر، بلوک و چوب اشاره کرد. در ایران بیشترین ماده ای که در ساخت ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، آجر میباشد. که امروزه جای خود را به بلوک سبک از نوع سیمانی یا سفالی یا انواع آن داده است.
به طور کلی ۵۸ درصد سهم بازار در ساخت دیوارهای پیرامونی یا حائل، آجر و بلوک سیمانی میباشد که مابقی را مصالح ذکر شده در مناطق اقلیمی مختلف کشور تشکیل میدهند.

المان های مناسب بازشوها : بسته به نوع معماری، آب و هوای منطقه، و ابعاد و قطر بازشوها، مصالح مختلفی در ساخت بازشوهای منزل مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه شهرداری و واحد های شهرسازی ، دخالت بیشتری در انتخاب و استفاده از انواع بازشو با تایید یا عدم تایید نقشه اجرایی ساختمان ها دارند. زیرا مبحث گرم شدن زمین و یا اتلاف انرژی و جلوگیری از هدر رفت منابع طبیعی و نابودی محیط زیست، بیش از پیش در دستور کار عوامل اجرایی و نظام مهندسی کشور قرار گرفته است.


بازشوهای چوبی، آهنی، آلومینیومی و پنجره های دوجداره از جمله مصالح مورد استفاده در سازه ها میباشند. که پنجره دوجداره در کنار بلوک سبک دو جداره یا چند جداره، که در ساخت دیوارهای پیرامونی یا دیوارهای حائل به کار می روند نقش بسزایی در عایق کاری ایفا میکند. به دلیل گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی عایق سازی محیط داخل منزل در برابر حرارت و صوت بیش از پیش اهمیت یافته است.


مزیت های بلوک سبک نسبت به سایر مصالح ساختمانی

مزیت های بلوک سبک سیمانی
از مهم ترین مزیت بلوک نسبت به سایر مصالح ساختمانی، میتوان به قیمت مناسب و هزینه ی پایین اجرای آن اشاره کرد. شاید مصالح سنتی نظیر آجر از لحاظ قیمت از بلوک سبک یا بلوک سیمانی ارزان تر باشد، اما استفاده از این مصالح ساختمانی وزن سازه را به طرز فجیعی افزایش می دهد و برای هر اقلیم مناسب نمی باشد. حال که استاندارد و قابلیت و طول عمر بلوک سبک سیمانی در اقلیم های مختلف آب و هوایی به اثبات رسیده است، خرید بلوک سبک نسبت به سایر مصالح ساختمانی در دراز مدت و در طول بهره برداری از سازه مقرون به صرفه تر میباشد.

و از آنجایی که کشور ایران جز مناطق زلزله خیز و گرمسیری میباشد، استفاده از بلوک سبک، علاوه بر کاهش تلفات ناشی از لرزه های احتمالی این سرزمین، موجب کاهش هزینه های سرمایشی و گرمایشی در فصول مختلف سال و تغییرات آب و هوایی در طی شبانه روز در مناطق بیابانی و گرم و خشک میگردد.

همانطور که میدانید بلوک های سبک دارای حجم بالا و سوراخ هایی در دل خود هستند که همین هوایی که در سوراخ ها محبوس میشود، موجب عایق شدن بلوک و دیوار در برابر صورت و حرارت گردد.

در تابستان، در اقلیم گرم و خشک، باید از برون رفت هوا به بیرون از خانه جلوگیری کرد، یکی از راه حل های مناسب به جای خرید و کارگذاری لایه های عایق که هزینه ساخت و ساز را بالا میبرد، انتخاب بلوک سبک به عنوان مصالح مناسب دیوار چینی میباشد.
در زمستان نیز اقلیم های گرم و خشک دارای شب های سرد میباشند، که برای جلوگیری از نفوذ هوای سرد به داخل منزل، استفاده از پنجره های دوجداره به همراه بلوک های چند جداره برای دیوارهای پیرامونی از جمله راه حل های راهگشا، برای کاهش هزینه های مصرف و جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش هزینه منابع سرمایشی و گرمایشی در طول بهره برداری از سازه میباشد.


ویژگی های بلوک سبک و کاربرد آن در دل سازه
ویژگی بلوک سیمانی تک سامان

۱- از مزیت های بلوک سبک نسبت به سایر مصالح ساختمانی، طول عمر و مقاومت فشاری بالای این محصول است که در صورتی که از مراکز معتبر تهیه شود، بسیاری از هزینه های ناشی از پرتی کار را کاهش می دهد. همچنین به دلیل ضریب جمع شدگی بالای بلوک سبک سیمانی در طی عمل آوری، مقاومت سازه در برابر ترک های ناشی از جمع شدگی بلوک، در اقلیم گرم و خشک، که هیچ گونه رطوبتی در هوا ندارد ، افزایش می یابد.

۲- استاندارد و مقاومت حرارتی بالای بلوک سبک سیمانی در برابر آتش سوزی به اثبات رسیده است. همچنین موریانه در مناطق گرم، و قارچ و کپک در مناطق شمالی و مرطوب نیز به بلوک سیمانی آسیبی نمیرساند. و اکثر ساکنان شمال ، یا مناطق جنوبی ایران، برای ساخت بخش های زیرین منزل خود که در مجاورت با خاک مرطوب قرار دارد، از بلوک سبک سیمانی استفاده می کنند.

۳- استفاده از بلوک سبک در ساخت منازل مناطق گرم و خشک، هزینه تحمیلی، برای نماکاری پروژه را نیز از لیست مخارج حذف می کند و چیدمان بلوک ها، ظاهری زیبا و شکیل به منزل میبخشد. حداقل دیوارهای پیرامونی محیط بیرونی خانه نیازی به هیچ گونه نازک کاری نخواهد داشت.

۴- از آنجایی که ماده تشکیل دهنده بلوک های سبک سیمانی، بتن سبک با سنگدانه های سبک میباشد، سازگاری فوق العاده ای با محیط زیست داشته و مواد شیمیایی، بر خلاف آجر، در تخریب یا پوسته پوسته شدن مصالح سیمانی تاثیری ندارند. همچنین مصرف چوب، برای سبک سازی ساختمان در مناطق ساحلی، به عنوان مصالح بومی منطقه را، به مراتب کاهش میدهد. و به دلیل در دسترس بودن و فراوانی مواد تشکیل دهنده بلوک نظیر، ماسه، سیمان و آب که در ایران به وفور یافت می شود، هزینه حمل و نقل مصالح کاهش یافته و هر کس بسته به شرایط خاص منطقه سکونت خود، میتواند به بلوک سبک با فرمول اختلاط بتن مناسب شرایط اقلیمی منطقه خود، دست یابد.

۵- علاوه بر آن به دلیل بزرگ بودن ابعاد آن در متر مربع چیدمان دیوار، میزان کمتری از مصالح برای چیدمان دیواره ها مورد نیاز است که میتوانید، آنرا به صورت اینترنتی از بزرگترین مراکز تولیدی این محصول با گزارش شرایط اقلیمی محل سکونت تان ، سفارش داده و آنرا در محل مورد نظر خود تحویل بگیرید.

۶- سرعت پیشرفت پروژه با بلوک های سبک سیمانی بسیار بالا رفته و این امر هزینه دستمزد کارگر را کاهش داده و مزیتی است نسبت به چیدمان آجر یا چوب. برای در هم تنیدگی آجر نیاز به چیدمان خاصی میباشد که، ممکن است نیاز به پرداخت دستمزد بالاتری به کارگران، به وجود بیاید. در عوض برای محکم تر کردن بلوک، میتوان به راحتی به صورت مسلح، اقدام به چیدمان آن نمود و از داخل سوراخ های بلوک، از میلگرد یا قاب های آهنی استفاده کرد، که باعث ایمن تر شدن هر چه بیشتر و یکپارچه عمل کردن کل دیوار با هم میشود.

۷- مزیت مهمتر دیگر که اکثر کارفرمایان و پیمانکاران به این خاطر، از بلوک در ساخت سازه خود استفاده می کنند، عایق صوتی بودن بلوک است. و به دلیل گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی، نیاز افراد به داشتن فضایی آکوستیک در داخل منزل شان بیش از پیش احساس می شود.

خرید بلوک سبک استاندارد از مراکز معتبر

خرید بلوک سبک

هنگام خرید بلوک سبک از هر مرکزی باید به یکسری اصول توجه کنید، تا بتوانید به بهترین مصالح ساختمانی دست یابید. اصلی ترین گام برای داشتن مصالح مرغوب، که از ویژگی های فنی برخوردار باشد، انتخاب و شناخت مراکز مهندسی است، که بلوک را بر طبق آیین نامه های استاندارد ملی کشور و مباحث مقررات نظام مهندسی تولید می کنند. در کنار آن، از لحاظ ظاهری، با بررسی برخی مسائل می توان به بلوک استاندارد و سالم دست یافت.

۱- مهمترین مسئله که در انتخاب و خرید بلوک سبک به آن دقت میشود، وزن هر عدد بلوک و مقاومت فشاری آن طبق آیین نامه می باشد. بلوکی سبک نامیده می شود و برای سبک سازی برج ها و پروژه های عمرانی مورد سفارش قرار میگیرد که دارای چگالی کمتر از ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب باشد. و در عین حال بتواند مقاومت فشاری بالای ۲۵ کیلوگرم بر متر مربع داشته باشد.

۲- مورد دیگر ضریب جمع شدگی خطی کمتر از شصت و پنج صدم درصد میباشد. استفاده از بلوک سبک با این ویژگی در مناطق گرم و خشک که تبخیر رطوبت در آن به مقدار زیاد است، امر بسیار مهمی است که در هنگام خرید باید به آن دقت شود. در صورتی که بلوک دارای ضریبی بالاتر از این استاندارد باشد، با بخار شدن رطوبت بلوک، ترک هایی در دل آن ایجاد می شود که باعث کاهش مقاومت بلوک به مرور زمان و شسته شدن مصالح می شود.
۳- بلوک سبک اگر به درستی عمل بیاید، دارای ظاهر و رنگی یکدست میباشد. اگر به درستی از بتن یا سیمان نگهداری نشود ، این مسئله خود را به صورت رنگ های تیره و روشن در بلوک نشان می دهد که نشانگر این موضوع است که، کل بلوک در زمان عمل آوری به درستی آب پاشی نشده است.
۴- موضوع دیگر دانه بندی صحیح و اصولی بلوک استاندارد هنگام اختلاط بتن است. بلوکی دارای مقاومت فشاری لازم میباشد که دارای دانه بندی درشت و ظاهری زبر باشد. در صورتی که از سیمان بیشتر برای سبک سازی آن استفاده شود، بلوک در برابر رطوبت مقاومت لازم را نداشته و به راحتی لبه های آن خرد و شکسته می شود. برای درک میزان سختی بلوک، میتوان آنرا از فاصله ۱.۵ متری رها کرد، اگر بلوک از مقاومت لازم برخوردار باشد، شکسته نشده و حتی ترک بر نمیدارد.
۵- بلوک استاندارد دارای مقاومت حرارتی بالا در برابر آتش سوزی میباشد و به مدت ۴ ساعت فرجه برای خاموش کردن آتش ایجاد می کند.
۶- عایق صوتی و حرارتی بوده و میتواند به تنهایی امواج صوتی به اندازه ۴۶ تا ۴۸ دسی بل را از محل زندگی حذف کند.
۷- بلوک های سیمانی در سایز های مختلف تولید می شود که میتوان آنها را به راحتی بسته به محلی که قرار است در آن استفاده شود، خریداری نمود.

 

در میان انواع بلوک کدام برای اقلیم خشک مناسب تر است؟

خرید انواع بلوک مناسب برای ساختمان

در بازار مصالح ساختمانی انواع بلوک سبک وجود دارد که دارای قیمت های مختلف می باشد. از جمله مصالحی که در هنگام انتخاب با آن مواجه هستید، آجر، بلوک سفالی، بلوک گازی یا هبلکس و بلوک سیمانی میباشد.

 

بلوک سفالی و بلوک سیمانی نسبت به آجر و بلوک های هبلکس یا aac رایج تر شده اند و علت آن قیمت مناسب آنها برای ساخت پروژه های عظیم میباشد. بلوک هبلکس اگر چه مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی دارد و برای مناطق گرم و خشک مناسب است، اما به دلیل هزینه ی بالایی که دارد، پیمانکاران و کارفرمایان، بلوک سبک سیمانی را به انواع دیگر ترجیح داده و از بلوک بتنی برای کاهش هزینه های پروژه استفاده می کنند.

در بندهای فوق در مورد آجر نیز بحث هایی صورت گرفت که ، به دلیل جلوگیری از افزایش وزن بار مرده سازه کمتر مورد استفاده واقع شده و همگان ترجیح می دهند، از مصالح سبک در ساخت سازه خود استفاده کنند.


در مورد بلوک سفالی نیز لازم به ذکر است، از لحاظ سبکی و قیمت شاید در حد بلوک سبک سیمانی ظاهر شود، اما در زمینه مقاومت فشاری در مقایسه با بلوک سیمانی حرفی برای گفتن نداشته و پرت و دور ریز آن نسبت به این نوع بلوک بسیار بالا میباشد و با کوچکترین ضربه ای شکسته و کارایی خود را از دست می دهد و به اصطلاح کارپذیری بالایی ندارد.

مورد دیگر که استفاده از آن در ساختمان سازی کمتر از قبل شده و باعث شده نوع سیمانی این بلوک خریداری شود، ماده ی اولیه ساخت آن است.
بلوک سفالی از خاک رس درست می شود که به دلیل وجود آهک در خاک رس، استفاده از بلوک سفالی، در دیوارچینی باعث ترک خوردن گچ و نازک کاری روی آن شده و در طول زمان باعث ایجاد ظاهری نازیبا میشود .

علاوه بر آن، برای هموار کردن سطح دیوار، با بلوک سفالی، نیاز بیشتری به گچ و خاک وجود دارد که هزینه مرحله نازک کاری را بالاتر می برد. بلوک های سفالی نسبت به بلوک سبک سیمانی اگرچه وزن سازه را بالا میبرد اما مقاومت فشاری در حد بلوک سیمانی را ندارد.

یکی از شرکت های معتبر در جهت ساخت بلوک سبک سیمانی، شرکت تک سامان است، که از سراسر کشور می توانید برای خرید بلوک سبک تک سامان از طریق سایت این شرکت اقدام کنید.

 

چرا در مناطقی که رطوبت هوا در آنها زیاد است نمی توان از محصولات AAC استفاده کرد؟

امروزه برای ساخت سازه بیشتر کارفرمایان و پیمانکاران ، مصالح سبک و پیش ساخته را به مصالح سنگین و قدیمی ترجیح می دهند. علت این امر مزایای این مصالح و طریقه ی ساخت آنهاست که در دراز مدت توقعات سازنده را مبنی بر ماندگاری، طول عمر بالا و صرفه ی اقتصادی بلند مدت و کوتاه مدت تامین می کند. یکی از بخش های گسترده ی سازه که انتخاب مصالح مناسب برای آن در هزینه ی ساختمان و پیشبرد پروژه تاثیر به سزایی میگذارد، بخش دیوارهای داخلی و خارجی سازه میباشد.

امروزه بهترین و محبوب ترین مصالح برای ساخت دیوارهای غیر باربر، انواع بلوک سبک میباشد. یکی از بلوک های دسته سبک، بلوک AAC است. این بلوک سبک با نام های دیگری نظیر بلوک اتوکلاو شده، بلوک گازی یا گازی نیز شناخته میشود.

اگر از طرفداران خرید بلوک AAC برای چیدمان تیغه های ساختمان خود هستید، بهتر است با این بلوک آشنا شده و ویژگی های آن را بشناسید.

بلوک اتوکلاو شده همان بلوک سبک متخلخل است که تحت فشار و پخت مواد اولیه حاصل میشود. مقاومت این بلوک بالا بوده و در برابر حرارت و صوت به عنوان عایق، بسیار درست عمل می کند. البته که مزیت های یک بلوک سبک برای انتخاب آن در دل سازه به تنهایی کافی نیست و باید مواد و مصالح، در محیطی که پروژه ساخته میشود سازگاری داشته باشند.

– بلوک گازی چه ویژگی هایی دارد؟

 

بلوک گازی

 

بلوک سبک AAC نوعی بلوک بتنی است که نقش مهمی را در سبک سازی ساختمان های امروزی ایفا میکند. در برابر سرما و تبادل حرارت بین بیرون و درون فضا عایق حرارتی بسیار قوی است. مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش سوزی داشته و به دلایلی که ذکر شد از این بلوک در ساخت دیوارهای پیرامونی ساختمان یا دیوارهای حائل بین واحدهای آپارتمانی نیز استفاده میشود.

مواد تشکیل دهنده ی بلوک استاندارد از نوع گازی، ماسه سیلیسی، آهک، پودر آلومینیوم، سیمان و آب میباشد. برای عمل آوری و ساخت این بلوک نیاز است که مواد در حرارتی به ابعاد بلوک اندازه ی ۲۰۰ درجه ی سانتی گراد و تحت فشار به اندازه ی ۱۲ اتمسفر قرار گرفته و پخته شوند. در نهایت وقتی که از کوره خارج میشوند، در طولهای مختلف برش داده میشوند.

لازم به ذکر است، ترکیب مواد این بلوک، به گونه ای انتخاب شده است که وقتی با هم ترکیب میشوند، پف کرده و شبیه کیک اسفنجی میشوند. این امر موجب سبکی و تخلخل بلوک میشود. مواد را در قالب مخصوص ریخته و تحت حرارت و فشار قرار می دهند تا به وزن و تخلخل کافی برسد.

بلوک سبکبلوک سبک گازی نسبت به آجر و بلوک سیمانی وزن بسیار کمتری دارد ولی قیمت آن نسبت به سایر بلوک بالاتر است. استفاده از این نوع بلوک در مناطق گرم و مرطوب توصیه نمیشود که علت این امر ضریب جمع شدگی بالای آن و عدم مقاومت آن در برابر رطوبت و آب میباشد.

در صورتی که سازنده یا پیمانکار بخواهد از بلوک بتنی اتوکلاو شده در ساخت ساختمان استفاده کند، باید هزینه ی مضاعفی برای تهیه پوشش خارجی مناسب برای این بلوک صرف نماید. زیرا در صورتی که سطح آن در معرض مواد مختلف مانند آب یا خاک و رطوبت قرار گیرد، تجزیه شده و پوک میگردد. به مرور زمان مقاومت و کیفیت خود را از دست داده و ضروری است با اندود گچ یا پلیمر یا پوشش های ضد آب پوشانده شود.

در بخش های بعدی به صورت مفصل تر موارد مصرف و کاربرد بلوک سبک گازی را مورد بررسی قرار میدهیم.

 

انتخاب بلوک AAC برای مناطق گرم و مرطوب کار درستی است؟

بلوک گازی در شمال

همانطور که میدانید برای ساخت پروژه های کوچک و بزرگ در مناطق مختلف جغرافیایی با اقلیم های متفاوت باید از مصالح مناسب و مقاوم در آن شرایط آب و هوایی استفاده شود. اقلیم برای بلوک استاندارد گرم و مرطوب دارای شرایطی است که برای ساخت ساختمان در این مناطق باید تمهیدات لازم را در نظر گرفت.

رطوبت همیشگی این جغرافیا باعث تحلیل و خوردگی مصالح در طول زمان میشود که برای جلوگیری از این امر باید از پوشش های مناسب برای مصالح استفاده نمود.

 

در صورتی که مواد و مصالح به کار رفته در دل سازه اندود نشوند، با نفوذ آب و رطوبت و باران به عمق آنها، پوسیدگی، کپک، زنگ خوردگی و ضعیف شدن سازه اتفاق می افتد. از آنجایی که انواع بلوک سبک برای تیغه چینی در بازار مصالح ساختمانی تولید می شود، انتخاب بلوک سبک، متناسب و مقاوم در برابر رطوبت موجود در اقلیم مذکور، گام اساسی در ساخت بدنه ای محکم در برابر شرایط اقلیمی این محیط میباشد.

در یک کلام باید گفت بلوک AAC برای مناطق گرم و مرطوب مناسب نیست و برای مناسب سازی آن برای این مناطق، چه در شمال کشور و چه در جنوب کشور باید، هزینه ی بیشتر و اساسی، برای اندود و عایق کردن سطح بیرونی دیوار در برابر رطوبت نمود.

بلوک استاندارد AAC ، به دلیل سبکی زیادی که دارد، دارای تخلخل بالایی است که این امر سبب جذب آب و رطوبت به درون بلوک میشود. زمانی که بلوک آب زیادی را در خود جای دهد، شرایط را برای رشد کپک ، قارچ و باکتری در دل خود ایجاد می کند که این امر سبب بروز مشکلات بهداشتی ثانویه در محیط میشود.

از آنجایی که این شرایط آب و هوایی در فصول مختلف پایدار و همیشگی است، این رطوبت دیواره، برای شرایط حرارتی درون منزل نیز مشکلاتی را ایجاد می نماید. بیماریهای رماتیسم، آلودگی های تنفسی و نمور بودن فضای اتاق از دیگر معضلات استفاده بلوک AAC در مناطق گرم و مرطوب میباشد.

برای از بین بردن این شرایط، نیاز به درجه حرارت بالاست، تا بتواند بلوک ساختمانی رطوبت داخل محیط را خشک کند که این موضوع افزایش هزینه¬ی انرژی و هدر رفت آن را نتیجه میدهد.

بلوک سیمانیضریب جمع شدگی بلوک اتوکلاو شده، بیست صدم درصد است که نسبت به بلوک سیمانی، که دارای ضریب جمع شدگی شصت و پنج صدم درصد است، رقمی بسیار ناچیز است و به کسانی که به فکر خرید بلوک برای تیغه چینی ساختمان شان در مناطق گرم و مرطوب هستند، توصیه میشود، از بلوک سیمانی استفاده کنند.

انبساط و انقباض در اثر تبخیر آب جذب شده در بلوک و ترک خوردن و شکست دیوار از دیگر معایب بلوک AAC است که به دلیل تخلخل بالای آن و ضریب جمع شدگی پایین آن ایجاد میشود.

بلوک مناسب برای مناطق گرم و مرطوب باید چه ویژگی داشته باشد؟
ویژگی های بلوک گازی

بلوک مناسب برای مناطق مرطوب و شرجی باید سازگار با محیط بوده و از مقاومت بالا برخوردار باشد. به نظر شما آیا تا به حال ماده ای کشف شده است بتواند در تمامی نقاط و شرایط  آب و هوایی مختلف پاسخگوی ساخت و ساز ایمن و مقاوم جوی باشد؟

بله بتن این ماده ی شگفت انگیز است که توانسته در این زمینه قوی عمل کند. سالهاست که توانسته انتظار مهندسان برای ساخت سازه ای ایمن و مقاوم در صنعت ساختمان سازی را برآورده کرده و روز به روز با به کارگیری فرمول های مختلف، مصالحی ایمن و مقرون به صرفه را وارد بازار مصالح ساختمانی نماید.

با بتن، انواع بلوک سیمانی ساخته شده است که به دو گونه ی سبک و سنگین در ساخت دیوارهای باربر و غیر باربر مورد استفاده قرار میگیرند. بلوک سبک در ساخت تیغه های ساختمانی در شرایط اقلیمی متفاوت، سرد و خشک، گرم و مرطوب و یخبندان مورد استفاده قرار میگیرد و علت این امر استفاده از افزودنی های مختلف در طرح اختلاط بتن است که به آن توان تاب آوری شرایط سخت اقلیمی را میدهد.

بر خلاف بلوک AAC که بلوکی شکننده و متخلخل است، بلوک سیمانی توانسته در کنار وزن کم، به مقاومت فشاری بالایی دست یافته و در عین متخلخل بودن، غیر قابل نفوذ باشد. رطوبت در بلوک سیمانی، حتی بدون اندود مناسب هم، نفوذ نکرده و جز چند سانت جداره ها، عمق بلوک را خیس نخواهد کرد.

بلوک های سیمانی، عایق حرارتی بالایی دارند که بسته به تعداد جداره های که از آنها خریداری می کنید، می توانید ظرفیت حرارتی بالا، کم و متوسط را از آنها انتظار داشته باشد که علاوه بر عایق حرارتی، عایق صوتی نیز می باشد.

در مناطق گرم و مرطوب به این دلیل که همیشه هوا شرجی است و ذرات رطوبت به دلیل نزدیکی به دریا در هوا وجود دارد، تغییرات آب و هوایی در طول شبانه روز پایین بوده و وزش باد هم زیاد میباشد.

در مناطق شمالی ایران، هوا معتدل تر و دارای وزش باد های متمادی در طول روز میباشد که برای ساخت دیواره های پیرامونی سازه بهتر است از بلوک سبک با ظرفیت حرارتی کم استفاده شود. زیرا قیمت بلوک سیمانی در این منطقه ویلا هایی که ساخته میشود، اکثرا باز بوده و دارای بازشوهای بزرگ هستند تا ساختمان باد را در خود محبوس نکرده و بتواند فضای اتاق را با جریان هوا تعدیل نماید.

اما در مناطق جنوبی ایران، تابش خورشید مستقیم میباشد که موجب گرم شدن بیشتر فضای داخل اتاق می شود. اگر ساکنین این مناطق از وسایل سرمایشی در اتاق استفاده کنند و دیواره های فضا عایق حرارتی نباشند، ممکن است سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان به درستی صورت نگرفته و گرم و سرد کردن فضا نیاز به انرژی زیادی داشته باشد.

در میان انواع بلوک، بلوک سیمانی، ابعاد مختلف و مدل های متنوعی دارد که هر کس بسته به شرایطی که نیاز دارد میتواند از آن خریداری کرده و با قیمت مناسب تر نسبت به سایر بلوک ها از آن استفاده کند.

 

مزایا و معایب استفاده از بلوک سبک AAC برای ساخت و ساز

مزایا و معایب بلوک aac

بلوک گازی به دلیل فرمول ساخت و ساختار ویژه¬ای که دارد، مزیت ها و نقاط قوتی دارد که استفاده از آن در موارد مختلف بسیار به صرفه میباشد. از جمله مزیت های بلوک سبک AAC میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-      این بلوک نسبت به مصالح قدیمی نظیر آجر، حتی بلوک های سفالی سبک، وزن بسیار کمتری دارد. وزن هر متر مکعب دیواری که با بلوک گازی ساخته میشود، حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم در متر مکعب است.

۲-      هر چه وزن مرده سازه کاهش یابد، طراحی نمره مصالح فولادی و بتنی آن کاهش می یابد.

۳-      کار پذیری بلوک AAC بسیار بالاست. قابلیت سوراخ شدن و رد شدن لوله تاسیسات برق و غیره در آن بالاست.

۴-      خرده های بلوک گازی را میتوان برای کف سازی یا سبک سازی سقف استفاده کرد و دور ریز کار پایین می آید.

۵-      از مزیت های بلوک بتنی گازی می توان به عایق بودن آن اشاره کرد. این بلوک عایق صوتی و حرارتی است که برای ساخت آپارتمان های امروزی بسیار مناسب میباشد.

۶-      هزینه های ثانویه مصرف انرژی در منازل را کاهش میدهد و میتوان در فصول سرد و گرم سال، از مقدار انرژی کمتری استفاده کرد.

۷-      به دلیل بزرگ بودن قطعات این نوع بلوک، میزان بلوک سبک کمتری در پروژه استفاده میشود که در هزینه سفارش بلوک تاثیر به سزایی دارد.

۸-      هزینه دستمزد کارگران پایین آمده و به سرعت چیده میشود.

۹-      به دلیل صاف بودن سطح این بلوک، میزان گچ مصرفی برای پوشش سطح داخلی منازل کاهش یافته و میتوان به راحتی از بلوک سبک بدون استفاده از اندود استفاده نمود. البته که مصرف بلوک سبک AAC برای مناطق مرطوب بدون اندود مناسب نمیباشد.

سئو و بهینه سازی وبسایت...
ما را در سایت سئو و بهینه سازی وبسایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهدی hamrahcomputer1105 بازدید : 99 تاريخ : جمعه 13 اسفند 1400 ساعت: 4:57

صنعتی ترین کشور قاره اروپا است و در قلب این قاره قرار دارد. این کشور ستاره اروپاست که پایتخت آن برلین می باشد. این کشور جمعیتی در حدود ۸۰ میلیون نفر و حدود ۶ میلیون جمعیت مهاجر از کشورهایی چون ترکیه، ایتالیا، مجارستان، یونان، کرواسی و…دارد. شرایط تحصیل در آلمان برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار مطلوب است به طوری که در سال های اخیر دانشجویان زیادی تحصیل رایگان در آلمان را انتخاب نموده اند و بسیاری از  افرادی که خواهان ادامه تحصیل رایگان در اروپا این کشور را به عنوان کشور هدف برای مهاجرت  انتخاب می کنند.

یکی از معدود کشورهایی که امکان ادامه تحصیل رایگان در آن وجود دارد کشور آلمان است. دولت این کشور با فراهم کردن امکان تحصیل در آلمان این کشور را به یکی از بهترین مقاصد دانشجویان از سراسر جهان تبدیل کرده است.

از دلایل دیگری که متقاضیان تحصیل, کشور آلمان را انتخاب می کنند می توان به کیفیت مراکز آموزشی این کشور, بازار کار مناسب آلمان بعد از تحصیل , امکان تحصیل به زبان انگلیسی و آلمانی و … اشاره نمود.

 

 

شهرهای مهم آلمان

برای تحصیل رایگان در آلمان می بایست از شهر های مهم در این کشور نیز مطلع بود. کشور آلمان علاوه بر این که از لحاظ تحصیلی در سطح بالایی قرار گرفته است شهر هایی بسیار معروف و دیدنی نیز دارد. در مجموع می توان کشور آلمان را به عنوان کشوری زیبا و از هر لحاظ پیشرفته در سراسر جهان به حساب آورد.

این کشور شهر های  بسیار زیبایی دارد طبیعت عالی را در آلمان پدید آورده است که همین موضوع باعث جذب گردشگران فراوانی به این کشور شده است. اما شهر های معروف و هزینه تحصیل در المان بسیار دیدنی در این کشور شامل شهر زیبای مونیخ که از لحاظ تحصیلی نیز پیشرفته بوده و دارای دانشگاه های زیادی است، شهر ارلانگن، شهر بولینگن، شهر دارم اشتارت، شهر ولفسبورگ و بسیاری از شهر های دیدنی دیگر می باشد که در میان آن ها این چند شهر بسیار معروف و پر بازدید هستند.

مونیخ در بین شهر های آلمان در ردیف ۲ در لیست کلی و در ردیف ۱ در لیست نوآوری در آلمان قرار دارد. این شهر نیز از نظر بازار کار در ردیف بالایی است. به طور کلی شهر های گفته ویزای تحصیلی المان شده علاوه بر این که از سطح بالایی برای تحصیل و زندگی برخوردار هستند از نظر کسب و کار نیز بسیار پیشرفته می باشند و می توان در آنها مشاغلی با درآمد بالا یافت .

تحصیل-در-آلمان

 

سوالات متداول درباره تحصیل در آلمان

آیا تحصیل در آلمان رایگان است ؟

شرایط ورود به کالج های آلمان چگونه است ؟

آیا تحصیل در آلمان با دیپلم امکان پذیر است ؟

برای تحصیل رایگان در رشته ی پزشکی چه باید کرد ؟

شرایط تحصیل در آلمان چیست ؟

تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان حقیقت دارد ؟

چرا تحصیل در آلمان؟

 

کشور آلمان جزو کشور هایی می باشد که در میان سایر کشور ها از لحاظ تحصیلی برتری بسیاری دارد. آلمان دارای بیش از ۳۰۰ دانشگاه و مرکز علمی و پژوهشی است که بسیاری از آنها در میان برترین مراکز علمی قرار دارند. ادامه تحصیل در آلمان در تمامی مقاطع امکان پذیر است و می توان با داشتن مدرک دیپلم یا کارشناسی  برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام نمود. حتی با مدرک کارشناسی ارشد نیز می توان برای شرایط تحصیل در المان ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام کرد.

یکی دیگر از دلایل جذابیت آلمان به عنوان مقصد ادامه تحصیل برای دانشجویان امکان ادامه تحصیل رایگان در همه مقاطع در دانشگاه های این کشور است. دولت آلمان با اهمیتی که به تحصیلات و علم و دانش می دهد شرایط تحصیل در المان حتی در مواردی که دانشگاه های این کشور به اخذ هزینه از دانشجویان می پردازند این هزینه و ویزای تحصیلی المان در مقایسه با دیگر کشورها بسیار ناچیز خواهد بود لذا دانشگاه های آلمان با این هزینه ناچیز و سطح علمی بالا گزینه بسیار مناسبی برای ادامه تحصیل دانشجویان محسوب می شوند.

همچنین وجود نزدیک به ۸۳ دانشگاه انگلیسی زبان در این کشور شرایط مناسب تری را برای تحصیل در این کشور فراهم می نماید. یکی دیگر از مهم ترین مزایای تحصیل در این کشور این است که دانشجویان بعد از گذراندن ۴ یا ۶ ترم می توانند به دانشگاه های آمریکا، کانادا یا استرالیا انتقالی بگیرند.

البته لازم به ذکر است که بیشتر دانشگاه های انگلیسی زبان این کشور در لیست دانشگاه های رایگان این کشور قرار ندارند و دانشجویان باید برای ادامه تحصیل در این دانشگاه ها شهریه خود را بپردازند هرچند که دانشگاه هایی هم هستند که به ارائه دروس به زبان انگلیسی و به صورت رایگان می پردازند اما تعداد آنها زیاد نیست.  تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور عموما نیازمند داشتن مدرک تافل است هرچند می توانید بدون داشتن مدرک زبان و شرکت در دوره های زبانی که برخی دانشگاه ها برگزار می کنند تحصیل بدون داشتن مدرک زبان را نیز در این کشور تجربه کنید.

مهمترین شرایط تحصیل در آلمان

شایان ذکر است که برای تحصیل در کشور آلمان همانند هر کشور دیگری شما می بایست چندین شرط را رعایت نمایید. برای تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان فرد باید علاوه بر مدرک ۱۲ ساله و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات، مدرک زبان نیز داشته باشد. در صورتی که دانشجوی دانشگاه آزاد باشید باید ۲۰ واحد را بگذرانید. برای این مقطع سن شما می بایست زیر ۲۳ سال باشد. برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس نیز نیازمند مدرک زبان بی ۱، مدرک لیسانس و سن زیر ۳۲ سال می باشید. تحصیل در مقطع دکترای آلمان نیازمند مدرک فوق لیسانس و مدرک زبان است که در این مقطع شما می توانید طبق شرایطی بورسیه کسب نمایید.

 

قوانین آموزشی آلمان

قوانین و مقررات در سیستم آموزشی آلمان با سیستم آموزشی ایران تفاوت های زیادی دارد. دوره ی ابتدایی در آلمان ۴ سال به طول می انجامد که در این ۴ سال معلمین ثابتند و تحصیل پزشکی در المان تغییر نمی کنند معلمین در همان ابتدا کودکان را بر اساس طرز رفتار و هوش و سطح یادگیری آنها دسته بندی می کنند و به دبستان های مختلفی می فرستند مثلا کودکان خجالتی یا آنهایی که در تکلم مشکل دارند را به مدارسی به نام زوند می فرستند.

پس از گذراندن دوره ی ابتدایی فرد وارد دبیرستان می شود که مجموع دروس پزشکی در المان هفتگی در این مقطع ۳۰ تا ۳۴ درس در هفته می باشد مدارس دبیرستان نیز به چند شاخه تقسیم می شود که شاخه ی اول برای افرادی که مهارت کمتری دارند شاخه ی دوم مدارس متوسطه است که مخصوص دانش آموزانی است که برای کار آموزی وارد یک محیط شغلی فنی می شوند اما کسانی که نمرات خوبی را اخذ کنند می توانند وارد رشته های پزشکی یا تجاری شوند و شاخه ی سوم نوعی مدرسه برای افرادی است که از نظر هوشی در مرتبه ی بالایی قرار دارند و هدف این مدارس آماده سازی افراد برای دانشگاه یا تحصیلات عالی است.

دانشگاه های خصوصی در آلمان (غیر دولتی) دانشگاه هایی هستند که فرد خود باید هزینه ی تحصیل را پرداخت کند و در واقع رایگان نیست.

افراد برای تحصیل در رشته های پزشکی،حقوق و تربیت معلم می بایست در آزمون های سراسری شرکت کنند. لازم به ذکر است که در کشور چندین رشته در مدرک دیپلم نیز وجود دارد.

شرایط-تحصیل-در-آلمان

تحصیل رایگان در آلمان

 

تحصیل در آلمان طی سال های گذشته تقریبا به صورت رایگان ارائه می شود مگر در دانشگاه های خصوصی که برای تحصیل در آنها باید شهریه لازم برای ثبت نام پرداخت شود. همین امکان تحصیل رایگان باعث شده که کشور آلمان دانشجویان زیادی را به خود جذب کند. تحصیل رایگان در آلمان به این معنا نیست که شما بورسیه می شوید یعنی تنها هزینه تحصیل و دانشگاه شما است که توسط دولت پرداخت می شود.

 

به عبارت دیگر یعنی تنها برای تحصیل در آلمان شما نیازی به پرداخت هزینه ندارید و باید هزینه ی زندگی که شامل خوابگاه، خودرو خوراک، حمل و نقل و … می باشد را خودتان تامین و پرداخت نمایید. طی بررسی هایی که توسط کارشناسان لیگال اپلای انجام گرفته است هزینه زندگی در این کشور به طور متوسط حدودا ۶۰۰ یورو در ماه است که با کار دانشجویی در آلمان می توان قسمتی از آن را پوشش داد. در طول ترم تحصیلی شما هزینه ای برای ثبت نام پرداخت می کنید که نمی توان آن را شهریه تحصیلی نامید. مبلغ هزینه  ثبت نام در دانشگاه های آلمان حدودا ۱۵۰ یورو در هر ترم می باشد.

 

مدرک زبان برای تحصیل در آلمان

 

بیشتر مردم کشور آلمان به زبان آلمانی صحبت می کنند که همراه با گویش های مختلف مانند مانی، بادی، بایری، فرانکی، هسی، شوابی، کلنی و ساکسی هستند و نوعی تعصب خاصی به زبان کشور خود دارند. به دلیل همین تعصب شدیدی که آلمانی ها بر زبان آلمانی دارند سیستم آموزشی این کشور را برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان به شکلی طراحی کرده اند که تمامی رشته های تحصیلی به زبان آلمانی تدریس می شود و هرکس که بخواهد در این کشور ادامه تحصیل دهد باید به این زبان مسلط باشد.

جهت اخذ مدرک لیسانس در کشور آلمان می بایست یک دوره ی چهار ساله را بگذرانید و همچنین باید مدرک دیپلم را داشته باشید تا بتوانید در این دوره شرکت کنید.

اما با گذشت زمان و افزایش تنوع رشته هایی که به زبان انگلیسی تدریس می شوند راه برای کسانی که در مقطع ارشد قصد ادامه ی تحصیل در کشور آلمان را دارند آسان تر می شود اما برای یافتن کار و ارتباط برقرار کردن با مردم این کشور بهتر است زبان آلمانی را فرا گرفته باشید. جالب است بدانید بهترین داروسازی در آلمان دانشگاه های آلمان در لیست بهترین دانشگاه های دنیا قرار دارند و عموم رشته ها در آنها به زبان آلمانی تدریس می شود همچنین برای اینکه در این کشور کار مناسبی پیدا کنید تا با آن بتوانید هزینه های تحصیل و زندگی خود را بپردازید لازم است حداقل مدرک B1 زبان آلمانی را داشته باشید و بتوانید به این زبان تکلم کنید.

اما قبل از اینکه پذیرش تحصیلی برای تحصیل در کشور آلمان را بگیرید و بتوانید ویزای تحصیلی برای مسافرت به این کشور را از سفارت آلمان اخذ نمایید لازم است تحصیل رایگان در آلمان در یک جلسه مصاحبه در سفارت آلمان شرکت کنید. باید توجه داشته باشید که پذیرش شما به چه زبانی است به عنوان مثال اگر پذیرش به زبان آلمانی دارید با آفیسر برای بورسیه تحصیلی آلمان به زبان آلمانی یا اگر قرار است با زبان انگلیسی پذیرش شوید باید با آفیسر به زبان انگلیسی صحبت کنید. اصلا استرس نداشته باشید. اصلا نیازی نیست که شما به این زبان مانند زبان مادری صحبت کنید. همین که بتوانید خود را معرفی کرده و انگیزه ی خود را از تحصیل در رشته و دانشگاه پذیرش گرفته شده را بیان کنید کافیست.

لازم به ذکر است که شرط مصاحبه و اخذ ویزای تحصیلی داشتن مدرک B2  زبان آلمانی یا آیلس با حداقل نمره ۶٫۵ یا مدرک تافل با نمره ۸۰ تا ۱۰۰ می باشد.

تحصیل-در-آلمان

شرایط تحصیل در آلمان

آلمان کشوری است که از نظر شرایط تحصیلی در ردیف بالایی قرار دارد، به طوری که بسیاری از افرادی که علاقمند تحصیل در خارج از  کشور هستند معمولا آلمان را برای تحصیل دندانپزشکی در آلمان انتخاب می کنند تحصیل رایگان در کشور آلمان و شرایط تحصیل در آلمان از مهم ترین دلایلی است که موجب جذب افراد جهت ادامه تحصیل می شود.دندانپزشکی در آلمان

 

از دیگر دلایلی که دانشجویان این کشور را انتخاب می کنند می توان به کیفیت آموزش و بازار کار مناسب در آلمان اشاره کرد.زبان تدریس در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان هم  و هم زبان انگلیسی است. بر این اساس دانشجو باید یا مدرک آیلتس ۶ به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B1 به بالا داشته باشد.

 

شرایط دیگر تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان و فوق لیسانس در آلمان داشتن معدل ۱۵ به بالا در لیسانس برای رشته هایی است که به زبان انگلیسی ارائه می شوند و معدل ۱۳ به بالا در لیسانس برای کارشناسی در آلمان رشته هایی است که به زبان آلمانی ارایه می شوند.به جرات می توان گفت که آلمان یک از قوی ترین اقتصادهای جهان در میان کشور های اتحادیه اروپا است و تحصیلات رایگان آلمان روشی مطمئن جهت ورود به اروپا می باشد.

بازار کار آلمان از بهترین بسترهای کار در دنیاست به طوری که در سال جاری نرخ بیکاری آلمان کمترین نرخ بیکاری را در کل دنیا داشته و در حدود ۳٫۲ درصد بوده و با نرمال ترین نرخ تورم در حدود ۲ درصد جزو امن ترین و بهترین کشورهای دنیا برای زندگی و کار شناخته می شود. آلمان جزو معدود کشورهایی است که هنوز تحصیلات در بیشتر استان ها و دانشگاههای دولتی آن رایگان بوده و بهترین مقصد برای مهاجرت تحصیلی در دنیا شناخته می شود.

 

به طوری که بیشتر متقاضیان تحصیل در آلمان از کشورهای پیشرفته دنیا می باشند، و اگر شما تجربه تحصیل در دانشگاههای آلمان را داشته باشید به تنوع متقاضیان بین المللی متعدد از کشورهای مختلف دنیا پی خواهید برد.

 

 

 

شرایط گرفتن ویزای تحصیلی

برای کسانی که می خواهند تحصیل در آلمان داشته باشند ابتدا باید از دانشگاهی که می خواهند در آن تحصیل کنند پذیرش داشته باشند . و برای اینکه بتوانند وارد کشور آلمان شوند باید ویزای تحصیلی آلمان اخذ نمایند که ممکن است چند ماه فرآیند آن طول بکشد . که این ویزای تحصیلی ۲ سال اعتبار دارد که پس از دو سال نیز قابل تمدید می باشد .

البته علاوه بر اینکه ویزای تحصیلی آلمان مورد نیاز است پس از ورود به کشور آلمان شما باید برای اخذ مجوز اقامت نیز درخواست نمایید. با ویزای تحصیلی آلمان شخص ۳ ماه زمان دارد که در دانشگاه مورد نظر ثبت نام نماید و چنانچه به زمان بیشتری لازم بود این ویزا برای مدت ۳ماه دیگر قابل تمدید می باشد.

برای تحصیل در آلمان و درخواست ویزای تحصیلی کشور آلمان مدارکی لازم است که به آنها اشاره خواهد شد ، از مدارکی که برای اخذ ویزای تحصیلی لازم است می توان به : تکمیل فرم درخواست ویزا پاسپورت و عکس ، مدرکی که نشان دهد فرد در دانشگاه آلمان پذیرفته شده است.

مدرک تحصیلی، مدرکی که نشان دهنده مهارت زبان آلمانی شخص باشد و یا اینکه نشان دهد شخص قصد شرکت در دوره های زبان در کشور آلمان را دارد( چنانچه در آلمان تحصیل می نماید) مدرکی که نشان دهد شخص پول کافی برای تامین هزینه های خود در آلمان را دارد که حدود ۱۰٫۰۰۰یورو در سال می باشد که این پول را در حسابی مشخص واریز کرده و تا زمانی که به آلمان برسد حق برداشت آن را نخواهد داشت و در کنار آن باید گردش حساب نیز داشته باشد و بیمه سلامت و در آخر تاییدیه از صحت تمام مدارک فوق الذکر اشاره نمود .

 

 

ویزای تحصیلی آلمان

برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان افراد باید با در دست داشتن پذیرش از دانشگاه های کشور آلمان با مراجعه به سفارت آلمان در خیابان فردوسی برای گرفتن ویزای دانشجویی آلمان اقدام کنند.  در حال حاضر به دلیل بالا بودن تعداد متقاضیان، وقت سفارت آلمان ۱۳ ماه می باشد. افرادی که مدرک زبان خود را نگرفته اند و یا یک ترم از دوره ی تحصیل شان باقی مانده است می توانند برای گرفتن وقت سفارت جهت ویزای تحصیلی اقدام کنند پس برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان نیاز به برنامه ریزی دقیق و بلند مدت دارید. لازم به ذکر است گرفتن وقت سفارت آلمان فقط به صورت آنلاین امکان پذیر است.

ویزای تحصیلی در ابتدا ۳ ماهه می باشد و پس از ورود به این کشور ویزا را به یک الی دو سال تبدیل می کنند.

برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید.

متقاضیان باید هزینه ویزا را از طریق انتقال بانکی پرداخت کنند. هزینه دریافت ویزای دانشجویی از سال ۲۰۰۸ به مبلغ ۶۰ یورو می باشد. چک و یا کارت اعتباری قابل قبول نیست. حواله انتقال پول باید به نام کنسولگری آلمان در کشور شما و مربوط به دو ماه اخیر باشد.

توجه داشته باشید که هزینه ویزا در صورت عدم پذیرش درخواست شما برای ویزای دانشجویی برگردانده نمی شود.

مدارک مورد نیاز

پاسپورت حداقل ۲ سال اعتبار

عکس ۴*۳ یک قطعه

اصل مدرک و ریز نمرات دو مقطع آخر تحصیلی

CV مقطع ارشد و دکتری

ارائه مدرک زبان درصورت نیاز حداقل B1  یا آیلتس ۶

 

 

اقامت تحصیلی در آلمان

اخذ اقامت در کشور آلمان از طریق چند راه امکان پذیر است.

افراد می توانند از طریق تحصیل، راه اندازی کسب و کار، ازدواج با یک شهروند آلمان، اخذ اقامت از طریق پناهندگی یا راه های دیگری برای اقامت کشور آلمان اقدام نمایند. امروزه بیشتر رشته های هنری در آلمان افرادی که خواهان ادامه تحصیل در آلمان هستند دانشجوی بین المللی و آوسبیلدونگ در المان هستند و می خواهند از طریق تحصیل اقامت این کشور را اخذ نمانید.

شما با توجه به شرایط و معیار هایی که دارید برای اخذ اقامت در این کشور می بایست به زبان آلمانی مسلط باشید.

پر طرفدار ترین راهی است که افراد معمولا برای اقامت بر می گزینند اقامت از راه تحصیل در کشور آلمان است. شما پس از دریافت ویزای تحصیلی و تحصیل بیش از چند سال در این کشور می توانید اقدام به اخذ اقامت کنید.

سئو و بهینه سازی وبسایت...
ما را در سایت سئو و بهینه سازی وبسایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهدی hamrahcomputer1105 بازدید : 126 تاريخ : جمعه 13 اسفند 1400 ساعت: 4:25

لینک دوستان

خبرنامه